Brunch buffet si prosecco la doar 50 de lei? Yes, please

Reading Time: 4 minutes

O duminica de vara și un brunch lejer, cu muzica italieneasca și servicii remarcabile

Am mai fost la Novella cu ocazie unei zile de naștere. O locație frumoasa, orientata spre fine dining, în singurul hotel de 5* din zona Moldovei. Mesele au fete de masa, ospătarii sunt îmbrăcați frumos, cu hainele călcate, hostese, flori, vesela de calitate, numai de bine. Prețurile sunt undeva la medium-high, dar este de așteptat și nu mi s-au părut “nelalocul” lor. Acum venind strict pentru brunch, un review pe meniul lor stabil vom face în perioada următoare.

Acestea fiind spuse, când am văzut ca în duminica cu pricina exista un brunch all you can eat care includea bufet cald, bufet rece, ciorba, prosecco, desert și fructe, a trebuit sa ajung acolo sa văd despre ce e vorba.

Trebuie sa recunosc ca am fost putin indus în eroare de textul “Concediu în Turcia”. Plecand către ei cu propozitia asta în minte, eram ferm convins ca toate categoriile menționate în bufet vor fi cu specific turcesc. Ulterior am înțeles ca era vorba despre faptul ca în Turcia sunt multe hoteluri cu all inclusive (la un nivel ridicol, din punctul meu de vedere), iar aici erai invitat sa “iti faci antrenamentul” pentru tipul asta de mese. Poate a fost o inducere în eroare intenționată, poate nu, dar a funcționat; eram în mașină în drum spre ei.

Am ajuns, hotelul frumos, cum îl știam, parcare gratuită și la umbra, all good. Am intrat, etajul 2. O doamna prezentabila și amabila drept hostesa și 2 fete (jr hostese?)tinere ne-au întâmpinat. Au găsit rezervarea fără probleme și ne-au întrebat ce masa preferam, interior/exterior, etc. Chiar ne-am simțit bineveniți.

Restaurantul avea ceva lume deja, dar presupun ca parte din ei erau și din clienții hotelului. Era prezent și un DJ pe terasa, care a menținut tematica de muzica italieneasca pentru brunch-ul ca în Turcia. Suna bine, sa nu mă înțelegeți greșit, doar ca eu eram cu mesajul de Turcia în minte.

Experiența, ambianta și meniul restrâns pentru evenimentul acesta

Așa cum mă așteptam, serviciile au fost bune cap-coadă. Ospătari atenți, eleganți, care se vede ca știu ce fac. Mi-a plăcut sa văd o clientela mai diversificata decât găsesc de obicei, probabil atrași de ideea de brunch, care nu se practica des la noi.

Pe terasa cald, dar nu deranjant fiind acoperită de niște pergole, plus ca erau acele sisteme care dau spray cu apa la ceva interval de timp. Am fost preluati imediat de ospătarul nostru, care ne-a informat ca apa și cafeaua sunt la jumatate de preț pentru brunch. Ne-a adus câte un pahar de prosecco rece, după care ne-a lăsat sa ne facem de cap cu bufetul. M-am intersectat și cu managerul locatiei, care era la fel de implicat, prezent și elegant ca și la ultima mea vizita aici.

Bufetul se afla în interiorul restaurantului, în capăt și chiar avea destule opțiuni, atât la partea rece, cât și la cea calda. Doar la ciorba era singura opțiune de curcan, iar la desert niște gogoșele mici cu niște dulcețuri și sosuri aferente. Am fost ușor dezamăgit când nu am găsit specificul turcesc preconizat, dar probabil m-am grăbit eu când am citit postarea de pe Instagram și am avut așteptări false.

Mâncarea per se.

La partea rece am găsit următoarele variante: salata de vinete, salata de morcov, o salata de grâu (cred) cu pătrunjel, roșii și lămâie (un fel de tabbouleh zic eu), legume crude (roșii, castraveți, ridichi), niște bile din crema de brânză și 2 rulade cam ca la nunta.

La secțiunea calda s-a mers pe: piept de pui în crusta de pesmet (erau și copii, iar cu asta le apeși butoanele), niște triunghiuri din cartofi (mie îmi păreau congelate și doar preparate, dar nu rele), niște paste tip scoica cu un sos roșu și cașcaval pe deasupra, mancarica de fasole cu cârnați, aripioare crispy, legume la abur (conopida, morcov, broccoli), copanele stick, bulete de cascaval (tot un pic ca la nunta) și niște parjolute mici foarte bune, niște paste orzo și ficaței în ceea ce cred eu ca era un fel de sos cu sweet chilli, care iarăși a fost foarte bun. Ah și ciorba de curcan cu smântână și ardei iute.

Ca un scurt rezumat, sincer, stam așa:

  • Salata aia de morcovi foarte buna, mi-a plăcut, aducea putin a asiatic
  • Salata de vinete buna și ea, la fel și cea stil tabbouleh
  • Ruladele alea un pic de nunta nu prea au fost pe gustul meu
  • Bilele din crema de brânză așa și așa, iar la cea roșie, gustul de Paprika era covârșitor
  • Piftelutele foarte bune, gustoase, cred ca sunt făcute de o doamna care face des acasă, bravo
  • Puiul destul de bun, atât cel crispy, cât și cel stick
  • Ficateii foarte gustoși și buna ideea de sweet chilli, dacă asta era intr-adevar
  • Ciorba mult mai buna după ce s-a adăugat smântână și ardeii care, din nou, buni
  • Puiul în pesmet și ceva salata care se dorea sa aducă cu Caesar pas, nu mi-au placut
  • Gogoșele de astea nu mai erau când am mers sa luam, dar doamna hostesa ne-a observat și s-a asigurat ca primim urgent

Concluzii pana data viitoare

După ce am comandat o cafea și o limonada cu mango, am căutat ospătarul pentru a cere nota, care s-a lăsat greu găsit. Dar, omniprezent, managerul ne-a ajutat atât cu acest aspect, cât și cu crearea unui card de membru pentru viitoare acumulări de puncte și reduceri.

În opinia mea, acest brunch a fost o reușită. Pentru nota de aproximativ 130 de lei, în 2 persoane, care a inclus brunch, prosecco, apa, limonada și cafea, plus serviciile foarte bune, nu cred ca are concurent în momentul de fata. Cu siguranță voi reveni și la următoarele evenimente, cel mai curând fiind cel de pe 20 August care este pe stil mediteranean. Paella, fritto misto, fructe de mare, sangria și multe altele.

Iar în viitorul apropiat, aruncam un ochi și niște comenzi și pe meniul lor normal, disponibil seara de seara.

Rate this article

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *