Odată cu deschiderea noului Palas Campus, cei norocoși sa prindă un spațiu în incinta acestuia se întrec sa vina cu ceva nou și sa atragă clienții de la vechiul Palas sau unii complet noi. Contrar așteptărilor, aceste noi locații se pot baza prea puțin pe corporatiștii omniprezenti, aceștia fiind atrași în general de oferte care se situează mult sub prețurile practicate. Cred ca singurul câștigător dintre Chin Chin, True Fine Coffee și restul, va ieși tot Palasul.
Branding
Am fost surprins sa aflu ca în spatele acestui brand este o firma din Ucraina numita G-Group, iar aceștia mai au în portofoliu 25 de locații (dintre care 15 sunt Chin Chin) pe bucătarii foarte diversificate. Le puteți găsi pe site-ul lor. Aparent se lucrează într-un sistem de franciza în care ei garantează diverse lucruri. Având în vedere contextul actual, am o doza de scepticism.
Revenind, brand-ul locatiei din Palas arata foarte bine la o prima vedere. Este conceput sa te facă sa te simți ca pe o strada din Hong Kong, noaptea, indiferent de momentul zilei. Culorile puternice și nuanțele de neon agita puțin simțurile și stârnesc curiozitatea. Denumirea de “Asian cafe” mă nedumirește putin, dar nu am fost în Hong Kong ca sa îmi dau seama dacă acesta e specificul locului.
Uitându-ma pe site-ul lor, observ o tendința de a prelua putin din filozofia McD, și anume de a adapta design-ul locațiilor în concordanță cu mediul în care se afla, în loc sa fie un aspect unitar și poate, pe alocuri, neadaptat împrejurărilor. Which is good.
Locația
Fiind în Palas, nu au avut prea multa libertate la exterior, toate locațiile fiind aproape identice în materie de umbrele, mobilier, etc. Ceea ce e drăguț, în loc sa vedem umbrele și mobilier de la X furnizori de bere și altele.
La interior insa, au avut mana libera. Ca și estetica, eu aș descrie locul în termeni de “kitsch funcțional”, ceea ce este mai dificil de realizat decât pare la prima vedere. Nu mă credeți, încercați voi sa creați ceva de genul.
Intrarea te transpune rapid în mediul foarte contrastant de la interior, fiind ajutat de neoanele puternice, oglinzile “uzate” în mod voit, copacul artificial, candelabrul din bar și look-ul de container din jurul bucătăriei.
Canapelele sunt bune, poate un pic cam joase pentru gustul meu, dar confortabile. Scaunele un pic cam tari, nu prea poți sta mai mult de o ora pe ele.
Noi am fost intr-o sâmbăta, iar locația era ocupată în proporție de aproximativ 75%. Aveau și un DJ afara, dar am ales sa stam înăuntru, fiind prea cald. Înăuntru muzica un pic cam tare și dintr-un alt film fata de locație (un fel de radio autohton cu piese comune). Mi-ar fi plăcut ceva tot din acea zona pentru a “unifica” atmosfera.
Am fost foarte curios sa văd dacă toaleta este la fel de interesanta ca locația, dar, surpriza, era toaleta mall-ului, deci nimic special.
Meniul
Nu îmi e foarte clar ce s-a schimbat la meniul “nou”, având în vedere ca locația abia s-a deschis. Anyway, acesta este grupat în mai multe categorii, ce înglobează undeva la 70+ de articole cu variațiile aferente.
Desi speram sa nu fie cazul, găsesc și aici un mix pe care nu îl înțeleg și care ia o traiectorie tipic est-europeană de a încerca sa mulțumească pe toată lumea. Ca și exemplu scurt: Supa Miso și Croque Madame. Nici pe harta nu sunt pe aproape, cu atât mai putin ca și specific culinar. Eu totuși le las aici articolul despre meniuri.
Una peste alta, meniurile potrivite locatiei ca și design, cu diverse culori, poze în tonuri vivid, pe alocuri cu preparatele best sellers (așa am intuit eu).
Experiența moldoveano-asiatica
Ospătarii sunt îmbrăcați interesant, cu niște uniforme largi, lejere, cu influente asiatice. Majoritatea dintre ei sunt din Ucraina sau, cel mai probabil, Republica Moldova. Iar aici o spun ca pe un mare plus, deoarece la colegii de peste Prut, am avut parte de unele dintre cele mai bune servicii, și în multe locații, mâncare excepțională. Dar mai mult despre asta, într-un alt articol.
Toți saluta politicos în momentul în care faci contact vizual și mi-au dat impresia ca au experiență în domeniu prin lejeritatea cu care se mișcă și abordează clienții. Acum, câteva aspecte punctuale, ca sa nu va plictisesc prea tare:
- desi eram 2 persoane, a fost adus doar un meniu
- băuturile au venit aproape instant, 2-3 minute maxim
- comanda se notează, după care o confirma pentru a evita orice neînțelegeri
- debarasarea se face rapid; poate prea rapid pe alocuri
Sa trecem la ce e mai important: mâncarea !
Am fost aici de 2 ori, deci am putut testa preparate diferite. Haideți sa le luam pe rând.
Ca aperitive am încercat următoarele:
- Gyoza cu pui prăjite – un pic gust de pârjoale, aluatul cam chewy, nu extraordinare
- Popcorn de creveți – o combinație foarte interesanta care mi-a plăcut. Niște bucăți de creveți intr-o panada aerată (tempura presupun) cu o glazura pe deasupra din wasabi și ceva alb, cleios, dulce. Cumva merge foarte bine combinația. Cred ca acel sos alb are și ceva cam mult amidon, dacă nu mă înșel.
- Supa Tom Yum cu fructe de mare – mi-a plăcut foarte mult la gust; se simte bine ghimbirul și cred ca am simțit și lemongrass și frunze de kafir. Fructe de mare suficiente sa zicem pentru o porție, dar nici nu aveam mari așteptări. Ce m-a surprins, și nu neaparat plăcut, a fost o bucata mare de roșie în supa. Poate așa se servește, dar nu a fost pe gustul meu. Drăguță și lingura care vine cu supa. Per total, recomand!
- Bowl cu somon – a fost fresh și destul de bun, desi un pic cam micuț ca și cantitate. Foarte gustoși castraveții sfărâmați și edamamele, m-a bătut putin crema de brânză, greu de mâncat și poate putin nelalocul ei. La 54 de lei este la limita de sus a prețului.
- Salata cu somon – o salata buna, cu bucăți suculente de somon, împachetate ca un sushi deep fried. Mi-a plăcut, este decenta la preț (39 de lei), dar mi-ar fi plăcut sa găsesc în meniu și ingredientele. Din păcate, scrie doar salata cu somon. Dar gustoasa per total. Recomand
- Salata cu urechi de lemn – destul de buna, un pic cam dulce. Am găsit o alga tare interesanta care efectiv scârțâia în gura. Nu avea nici un gust, dar prelua gustul oricărui sos.
- Bowl cu creveti – am fost dezamăgit de bolul cu creveți din mai multe motive: în primul rând creveții sunt de calibru foarte mic; ceea ce este păcat fiind variante de creveți mai consistenți la furnizori, sau chiar la Metro. Sunt mi-nus-culi ! Avocado era trecut și uscat, nu avea nici un gust. Restul ingredientelor nu prea aveau cum sa compenseze cele doua componente importante. Păcat.
- Salata Caesar asiatica – o alta dezamagire, din păcate. Oul era bun, gătit cum trebuie. În schimb, puiul era uscat, dat cu un sos ce aducea cu Hoisin ca sa compenseze, dar nu a reușit. Dressing-ul era mediocru, nu aducea cu cel de Caesar. Crutoane din punga, roșii (nici nu ar trebui sa fie de la bun început) fără gust…per total un fail. Cantitatea de asemenea, mică.
Concluzia
Desi design-ul și investiția se poate aprecia ca a fost costisitoare și bine analizată, eu aș încadra locația mai mult spre preparate de un food court cu pretenții. Pur și simplu raportul calitate-pret are nevoie de mai mult pentru a fi o locație relevantă.
Mai mult de atât, este foarte important sa precizați ordinea în care doriți preparatele. În caz contrar, efectiv sunt aduse pe măsură ce sunt gata, dar nu pare ca au o ordine în bucătărie. La ambele vizite au fost aduse oarecum pe dos: întâi un fel principal, un aperitiv, iar un fel principal, și tot așa.
Poate sunt la început și încă reglează lucruri, poate creează așteptări nepotrivite sau pur și simplu sunt eu prea pretențios. Timpul ne va lămuri.
Pana atunci, ne revedem la următoarea locație…