Lipiile din poza: faina, apa, sare și putina drojdie. Lasam vreo ora, doua sa faca sex drojdia. Apoi boxam aluatul de cateva ori sa scoatem niste aer din el. Dupa asta, luam bucati cam cat pentru gogosi, le intindem cat mai subtire cu putinta cu un sucitor și extra faina. Se poate testa daca e sufficient de subtire intinsa daca pui una abia rulata pe fundul cuiva cu bikini negri si se vede cat de cat imprimeul.
Incingem o tigaie cu putin ulei de masline bun la foc med-high, dupa care punem lipia intinsa subtire, care se va umfla foarte fain. Dupa ce se rumenste pe prima parte (foarte repede, asa ca atentie), o intoarcem si o prajim pana se umfla iar si se arde pe alocuri.
Pentru ceapa roșie murata: combinam într-un castron ceapa tocata cât mai fin, sumac, suc de la o lămâie și menta proaspăta
Daca ceafa e facuta de o zi, doua, o taiem feliute subtiri si o tragem repede la tigaie, cat sa se incalzeasca si sa se prajeasca putin. Daca e abia facuta, doar o feliem subtire.
Practic, succesiunea la tron este asta: lipie, hummus (rețeta aici) , punem o gramajoara mica de ceva salata verde (rucola, baby spanac, vedeti voi), ceafa de ieri, taiata felii subtiri si prajita rapid, branza framantata buna, ceapa murata rapid (eventual cu sumac), cateva seminte de rodii, si niste verdeata aromata dupa preferinte. Rulam, după care mancam dezordonat si cu pofta.