Go Back

Gazpacho cu roșii coapte și usturoi copt

O supa crema răcoritoare, de vara, plina de arome și vitamine
Course Soup
Cuisine Mediterranean
Keyword Gazpacho
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 1 hour 45 minutes
Servings 4

Equipment

  • 1 Blender

Ingredients

  • 1 kg Roșii bune
  • 2 catei Usturoi
  • 50 ml Ulei de măsline
  • 1 buc Ceapa medie
  • 1 praf Sare
  • 1 praf Piper proaspăt măcinat
  • 1 mana zdravănă Busuioc și putina menta Ambele proaspete / verzi
  • Smântâna, Pesto, Bagheta, Brânză veche Optionale, pe langa

Instructions

  • Setam cuptorul pe 200 de grade sus-jos, scoatem tava și punem în ea hârtie de copt
  • Spălăm roșiile, le scoatem cotorul și le tăiem în jumate, le punem cu partea tăiată în sus pe tava, după care le dam cu putin ulei de măsline, sare și piper
  • La căpățâna de usturoi ii tăiem capătul cu codita cam 2 cm cât sa vedem cățeii, ii invelim în folie de aluminiu, punem putin ulei de măsline, sare și piper, după care ii închidem bine cu folia și ii punem în tava langa roșii
  • Punem tava în cuptorul preîncălzit și o lăsăm aproximativ o ora, pana când roșiile încep sa se stafideasca și chiar sa fie putin arse pe margini. În ultimele 10 minute, deschidem și folia la usturoi pentru a se carameliza putin.
  • Cât timp se produc minuni în cuptor, tocam cubulețe o ceapa medie și o călim în putin ulei, aproximativ 15 minute. Aceasta va da supei o nota ușor dulceaga și va mai tăia din aciditatea roșiilor.
  • Când roșiile și usturoiul sunt gata, scoatem tava din cuptor și le lăsăm putin sa se răcească Veți vedea lichidul lăsat de acestea; sa nu îl pierdeți sau sa îl aruncați.
  • Când nu mai frig, luam pielea de pe roșii dacă este din acel tip mai dur care ar rămâne chiar și după blender. Eu am avut norocul sa am niște roșii cu o piele moale și nu a fost necesar
  • Punem într-un blender (bun) roșiile, stoarcem usturoiul, care va ieși ca o crema, adăugăm ceapa călită și frunzele de busuioc și menta. Blendam pana avem consistentă cremoasă pe care o căutăm. Dacă vreți sa mergeți un nivel mai departe, o puteți strecura după blender pentru a va asigura ca este cât de fina posibil.
  • O dam la frigider minim 4 ore, după care o putem servi cu putin pesto, castravete tăiat cuburi foarte mici, extra plante aromatice ; alegerile sunt multe. O faceți după cum va place vouă.