Go Back

Hummus

Probabil una dintre cele mai versatile mâncăruri, ever!
Course Appetizer, Breakfast, Side Dish
Cuisine Mediterranean
Keyword cheap, healthy, hummus, quick
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 4

Equipment

  • 1 Blender

Ingredients

  • 1 conserva Năut prefiert 200-250g
  • 3 linguri mari Tahini
  • 1-2 catei Usturoi
  • 1 buc Lamaie Zeama, mai exact
  • 1/2 lingurita Chimion măcinat
  • 50 ml Ulei de măsline de calitate
  • 2 buc Cuburi de gheata
  • Sare După gusturi
  • Piper După gusturi
  • Za'atar La discreție (optional)

Instructions

  • Scurgem năutul din conserva și păstrăm lichidul
  • Adăugăm într-un blender (bun) năutul, tahini, usturoiul, sucul de la o lămâie medie, chimionul sare și piper. Le blendam bine, 3-4 minute
  • Cu blenderul pornit, adăugăm uleiul de măsline, după care cuburile de gheata
  • Oprim blenderul, gustam și ajustam gustul: tahini, suc de lămâie, sare, piper. Verificam și consistenta.
  • Dacă îl dorim putin mai subțire (și probabil va fi cazul), cu blenderul pornit, turnam în fir subțire lichidul rezervat de la năut pana ajungem la ce ne dorim
  • În hummus se pot adauga nenumărate ingrediente: ardei copt kapia, harissa, ceapa prăjită, semințe de tot felul, etc. După ce ati adăugat sau nu aceste opțiuni extra, îl punem într-un recipient cooperant cu frigiderul, și îl lăsăm minim 2-3 ore. Deasupra ii mai punem ulei de măsline și za'atar, după care poate fi servit cum vreți voi. În poza: pâine cu maia, humus, avocado, pleurotus tras la tigaie și balsamic.