Go Back

Prăjitura cu ricotta

Cand te-ai saturat de checul ala comunist cu textura de burete de vase, dar totusi nu vrei sa te indepartezi prea mult de el.
Course Dessert
Keyword fructe, prajitura, ricotta
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 15 minutes
Servings 8

Equipment

  • 1 Forma cu inel detașabil 23 cm

Ingredients

  • 30 g Unt Pentru uns forma
  • 200 g Faina 000
  • 130 g Zahăr fin
  • 1 plic Praf de copt
  • 1 praf Sare
  • 3 buc Oua L
  • 400 g Ricotta
  • 1 buc Esența vanilie
  • 120 g Unt topit
  • 250 g Căpșuni sau ce fructe găsiți în sezon

Instructions

  • Preincalzim cuptorul la 180 de grade sus-jos
  • Ungem cu unt forma de copt și o tapetam cu hârtie de copt
  • într-un bol mare, amestecam faina, zaharul, praful de copt și sarea
  • într-un alt vas, batem împreună ouăle, ricotta și esența de vanilie. Cu grija și cu o spatula, incorporam ușor aceasta compoziție în cea uscata de mai sus pana suntem siguri ca nu mai avem elemente uscate și este uniforma; dar atenție sa nu scoatem tot aerul din ea
  • Adăugăm untul topit și amestecam tot cu spatula doar pana este incorporat
  • Adăugăm fructele cu grija sa le sfaramam cât mai putin, și păstrăm câteva, bucăți mai mari și mai frumoase, sa le punem pe deasupra înainte de coacere.
  • Turnam compoziția în forma pregătită, punem fructele rămase deasupra și o lăsăm 50-60 de minute la copt pana trece testul scobitorii
  • Când e gata, o lăsăm scoasă din forma sa se răcească minim 1 ora la temperatura camerei, după care o pudram cu zahăr