Go Back

Pui crispy cu sos asiatic și salata coleslaw

Un pui crispy excelent, făcut cu ingrediente simple fără a fi nevoie sa stai la coada la drive
Course Main Course
Cuisine American
Keyword burger, chicken, crispy, spicy
Prep Time 8 hours
Cook Time 30 minutes
Total Time 8 hours 30 minutes
Servings 4

Equipment

  • 1 Friteuza sau oala cu fund gros / ceaun
  • 1 Bol încăpător pentru marinat la frigider, preferabil cu capac

Ingredients

Pentru pui

  • 1 mix condimente 3 linguri paprika dulce, 1 lingura de paprika afumata, 3 linguri piper alb, 3 lingurite usturoi granulat, 3 lingurite oregano uscat sau amestec de ierburi mediteraneene, 1 lingurita rasa de piper cayenne atenție unde e lingura și unde sunt lingurițe
  • 500 ml Chefir
  • 1 buc Ou
  • 1 lingura Sare
  • 2 linguri Sos picant
  • 4-6 buc Pulpe superioare pui dezosate, fără piele
  • 300 g Faina
  • 60 g Amidon de porumb
  • 1 plic Praf de copt

Salata coleslaw

  • 1 sfert Varza alba tocata fin
  • 1 sfert Varza rosie tocata fin
  • 2 buc Morcovi medii dați pe răzătoare
  • 1 buc Mar tăiat fin
  • 2 linguri Maioneza fie făcută de voi, fie cumpărată
  • Sare, Piper și Chimen după gust

Sos dulce picant

  • 70 g Zahăr brun
  • 2 linguri Sos Picant Sriracha sau ce vreți voi
  • 3 linguri Sos de soia
  • 3 catei Usturoi tocati
  • 1 buc Ghimbir proaspat 3-4 cm dat pe răzătoarea fina
  • 3 linguri Ulei de susan

Instructions

Marinarea puiului

  • Combinam într-un vas micuț toate condimentele pentru pui
  • Intr-un vas incapator (care va merge la frigider) adaugam chefirul, oul batut, 1 lingura mare de sare, 2 linguri din condimentele de mai sus si 2 linguri de sos picant si le amestecam putin sa se omogenizeze
  • Adăugăm pulpele de pui curățate de pielițe, ne asiguram ca le-am masat bine cu marinata și a intrat peste tot, după care acoperim/închidem vasul și îl dam la frigider pentru 6-8 ore, dar nu mai mult de 12, pentru ca devine gumos și înțepător ca și aroma.

Salata coleslaw

  • Doar combinam toate ingredientele într-un bol, le amestecam bine și le dam la frigider, acoperite, pana când avem nevoie de ele

Sosul

  • Toate Ingredientele le amestecam intr-o olița și o dam pe foc mic-mediu pana se topește zaharul și devine un sos destul de gros.

Preparare

  • într-un bol încăpător amestecam faina, amidonul, praful de copt și ce a mai rămas din mixul de condimente
  • Adăugăm aici și 4-5 linguri din marinata în care a stat puiul și amestecam putin cât sa se facă pe alocuri niște cocoloașe mici de aluat
  • Intr-o tigaie adâncă sau ceaun punem cam 800 ml - 1 litru de ulei cu punct de ardere ridicat (floarea soarelui, răpită, palmier, etc) și îl dam la un foc mediu sau pana ajunge la 200 de grade, dacă aveți un termometru. În același timp, dam și cuptorul la 100 de grade, pentru a păstra calde bucatile gătite pana facem și restul.
  • Scoatem o pulpa din marinată, lăsăm sa se scurgă putin excesul, o dam prin amestecul de faina cu condimente, apăsăm bine sa fim siguri ca are peste tot (inclusiv acele cocoloașe de luat), după care, cu grija, o punem în uleiul fierbinte și o lăsăm acolo 10 minute. Dacă e nevoie, o întoarcem pe parcurs și pe partea cealaltă .
  • Scoatem pulpele pe hârtie absorbanta pentru a mai trage din ulei, după care le transferam la cuptor pentru a se menține calde.
  • Când sunt toate gata, montam: chifla burger ușor rumenita pe jumătăți, Salata coleslaw, puiul și sosul ușor reîncălzit. NE-BU-NI-E !
    Burger cu pui crispy