Încălzim cuptorul la 180 de grade sus-jos
Aluatul decongelat la temperatura camerei îl dam cu putina faina și îl întindem suficient cât sa putem asigura un "capac" pentru tigaie
Punem tigaia cu fata în jos și decupam cu un cuțit bun un cerc după forma tigăii + 2 cm extra
Punem pe foc mediu o tigaia de fonta și punem în ea untul
Când acesta s-a topit adăugăm ceapa și un praf de sare și o lăsăm aproximativ 10 minute pana se înmoaie și devine translucida. Adăugăm aproximativ 50 ml de apa și o mai lăsăm 3-4 minute sau pana se evapora apa
Scoatem ceapa într-un vas separat, ștergem tigaia și adăugăm zaharul și 50 ml de apa. Îl lăsăm pana devine ușor maroniu. Nu amestecam, nu-l deranjam.
Când e topit și face bulbuci adăugăm o linguriță de oțet
Adăugăm în el maslinele, roșiile și cimbrul și le lăsăm 5-7 minute
Acoperim tigaia cu capacul de aluat, ne asiguram ca invelim bine marginile și facem câteva găuri cu cuțitul pentru ca aburul sa poate scapa din tigaie
Băgăm la cuptor aproximativ 20 de minute. O scoatem, așteptăm 5-10 minute, după care, cu MARE GRIJA, în inversam pe un platou. E buna și calda și rece.