Go Back

Tarte Tatin cu roșii Cherry, măsline și ceapa

Course Appetizer
Cuisine French
Prep Time 10 days
Cook Time 20 days
Servings 6

Equipment

  • 1 Tigaie fonta

Ingredients

  • 300 g Roșii Cherry întregi sau jumătăți
  • 150 g Măsline fără samburi întregi
  • 2 buc Cepe medii feliate subțire
  • 100 g Zahăr
  • 75 g unt
  • 1 buc Foietaj congelat
  • 2 fire Cimbru verde

Instructions

  • Încălzim cuptorul la 180 de grade sus-jos
  • Aluatul decongelat la temperatura camerei îl dam cu putina faina și îl întindem suficient cât sa putem asigura un "capac" pentru tigaie
  • Punem tigaia cu fata în jos și decupam cu un cuțit bun un cerc după forma tigăii + 2 cm extra
  • Punem pe foc mediu o tigaia de fonta și punem în ea untul
  • Când acesta s-a topit adăugăm ceapa și un praf de sare și o lăsăm aproximativ 10 minute pana se înmoaie și devine translucida. Adăugăm aproximativ 50 ml de apa și o mai lăsăm 3-4 minute sau pana se evapora apa
  • Scoatem ceapa într-un vas separat, ștergem tigaia și adăugăm zaharul și 50 ml de apa. Îl lăsăm pana devine ușor maroniu. Nu amestecam, nu-l deranjam.
  • Când e topit și face bulbuci adăugăm o linguriță de oțet
  • Adăugăm în el maslinele, roșiile și cimbrul și le lăsăm 5-7 minute
  • Acoperim tigaia cu capacul de aluat, ne asiguram ca invelim bine marginile și facem câteva găuri cu cuțitul pentru ca aburul sa poate scapa din tigaie
  • Băgăm la cuptor aproximativ 20 de minute. O scoatem, așteptăm 5-10 minute, după care, cu MARE GRIJA, în inversam pe un platou. E buna și calda și rece.