True Fine Coffee – si au dreptate

Reading Time: 5 minutes

Am fost la True Fine Coffee și chiar aveau cafea buna. La mâncare mai e de lucrat.

Odată cu deschiderea noului Palas Campus, au apărut și locații noi, pe hipstereala, targetata pe oamenii de birou cu venituri peste medie (stiu ca am mai zis). Aceasta este una din ele. Și ca sa fiți la curent cu ce fac ei, și sa vedeți poze frumoase cu mancarea și locația, va las aici profilul lor de Facebook.

La momentul vizitei mele (dar și în zilele următoare), părea cea mai aglomerata locație din cele apărute în zona. Tot felul de oameni, multi cu laptopuri, alții din zona, destul de drăguț. Nu prea am înțeles de unde începea terasa și unde se termina, ca era și vis-a-vis, și mai încolo putin, cam peste tot. Dar e o locație tare frumoasa, deci se explica agitația.

Locatia în sine.

Îmi place mult design-ul interior (cel exterior e standard la toate locațiile din Palas), cu culori pale, minimaliste, și neaglomerata de mobila și alte artificii inutile. Curățenie mare, influente scandinave. Langa fiecare masa este priza, deci clar este un spațiu bun pentru a lucra remote, și chiar erau (deja) câțiva clienți care asta făceau. Eu eram unul dintre ei. Totuși, muzica era puțin cam tare pentru un ambient de lucru; a trebuit sa ies afara de câteva ori pentru a vorbi la telefon. Dar măcar era muzica buna.

Îmi plac sacii de cafea puși ornamental, ceasul ala mic de sus, plantele, rafturile cu diverse chestii de vânzare și vitrina aerisita și mare. Tot numai laude am și pentru bai, care au un design minimalist și foarte plăcut (mai ales chiuvetele), produse bune de spălat pe mâini și un miros ambiental foarte plăcut.

Îmi place mult și logo-ul cum e gândit și pata de culoare cu acea harta a lumii, care cumva mă duce cu gândul ca de pe acolo vine cafeaua. Might be wrong.

Meniul

Ca și design, meniul e drăguț, clar prezentat, fără multe artificii. O culoare ce prinde la publicul hipster pentru ca duce cu gândul la materiale naturale sau chiar reciclate. Nu știu dacă a fost aleasa cu aceasta intenție, dar nice touch. Destul de multe preparate orientate spre mic dejun: toast-uri, brioșe, shakshouka, frittata, etc.

Chiar și așa, regăsim peste 20 de preparate, pe langa croissantele și produsele din vitrina. Acolo găsim croissante de mai multe feluri și NY Rolls, care știm de unde sunt. Sincer, le prefer pe celelalte (de la Kopt). Variante dulci, sărate, cu omleta, tot felul. Meniul de băuturi arata și el interesant, dar nu l-am parcurs foarte îndeaproape, fiind focusat pe mâncare. Este și pizza la felie care arata binișor și care, în opinia mea, este un viitor trend de urmărit.

Prețurile sunt în tema cu locația, undeva între 20 și 40 de lei per articol. Not great, not terrible.

Mâncarea, cafeaua și experiența.

Am vizitat pe cei de la True Fine Coffee în 2 instanțe, așa cum încerc sa fac cu fiecare locație înainte de a îmi da o părere. Nu îmi iese mereu. Prima data a fost o dimineață lucrătoare, așa ca, la fel ca multi din jurul meu la acel moment, am luat o cafea, un NY Roll și un sandwich cu focaccia, mai spre sfârșit.

Comanda se da la bar, ceea ce e ok dacă nu e aglomerat. Dacă devine aglomerat, cumva se cam încurcă, vine greu, lipsesc chestii. E putin cu dus-întors stilul acesta de serviciu. Vom vedea dacă îl păstrează sau e ceva doar pentru început.

Personalul e tânăr, hipster, cool, pare destul de implicat și relaxat. Am văzut plimbându-se prin locație atât niște persoane ce arătau a fi managerii locatiei (tot tineri și cool), cât și ownerul care părea interesat de ce se întâmplă. E de apreciat, dar sa speram ca “omniprezenta” lor este doar pentru ca locația e nou deschisa, și nu devine un factor constant. Pentru ca va deveni, automat, și un factor de stres. Trust me on this one.

Am comandat la bar, comanda a venit cam în 8 minute, ceea ce e ok. Cafeaua este într-adevăr foarte buna. Mi-a plăcut și prezentarea și aroma foarte intensa, iar pentru asta cu siguranță mă voi întoarce. Bun și NY Roll, dar am zis mai sus ca prefer pe cel de “dincolo”. Sandwich-ul cu focaccia nu a fost prea bun; din aspect mă așteptăm sa fie crocant, dar era moale și fad. Cred ca se poate mai bine de atât. Plus ca e cam multa pâine pentru ce se afla la interior, respectiv niște Pesto, câteva felii de roșie, 2-3 rondele de mozzarella și niște prosciutto. Ori creștem conținutul ori aeram focaccia.

Paharele frumoase, aspectul băuturilor la fel. Paharul de apa în schimb mirosea a mașină de spălat vase stătută, nu știu de ce. Probabil e un eveniment izolat.

La a doua vizita am comandat și produse din meniul principal: o frittata cotto, un toast cu avocado, ou posat și creveți și un toast cu guacamole, humus și feta. La băuturi am luat espresso tonic, lapte și o limonada.

Pot sa spun ca mancarea a fost doar ok. Nimic remarcabil sau pentru care m-aș întoarce. Prezentarea a fost decenta, cu farfurii drăguțe, o urma de ceva pe ele (nu stiu exact dacă era sfecla), colorate. Pâinea ok, prăjită, crocanta. Oul cu siguranță nu posat (dupa cum se vede în poza), creveți foarte mici, bechamel-ul fad, iar guacamole destul de bunut.

Bauturile au fost foarte bune, deci cred ca sunt punctul lor forte.

Ospataritele sunt destul de joviale și plăcute, doar ca par putin depășite de situație, în conditiile în care nu era chiar plina locația. A trebuit sa merg sa le caut de câteva ori ba pentru încă un meniu, ba pentru nota, etc. Debarasarea de asemenea s-a făcut târziu, cred ca peste 15′ de când terminasem de mâncat, și fiind pe masa 3-4 farfurii era ușor de văzut ca asta așteptăm.

Pentru cele doua vizite s-au cheltuit undeva la 200 de lei, ceea ce e decent având în vedere locația. Cred ca pe viitor rămâne una din opțiunile preferate din Palas Campus, mai ales pentru a lucra și pentru băuturi, cel putin pana se deschid și alte locații, care am văzut ca sunt în lucru și par promitatioare.

Rate this article

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *